Gyógyszerész

VÁROM

Csapatvezető: Dr. Tiszai Zita (kórházi-klinikai szakgyógyszerész)
Csapattagok: Dr. Kelemen Csaba (szülész-nőgyógyász és endokrinológus főorvos), Kurucsó Nikolett (egészségügyi szervező), Matics Kata (online egészségkommunikációs szakember), Tománé Mészáros Andrea (védőnő)
Ki ne mondhatná el magáról, hogy egészségével kapcsolatban felmerülő kérdéseire néha a világhálón keresi a választ, és csak ezután fordul szakemberhez? A „Várandósoknak a biztonságos gyógyszerszedésről. Online. Megbízható forrásból. - VÁROM” projekt megálmodóit elsősorban az interneten található bizonytalan tartalmak ihlették ötletük kidolgozására. Dr. Tiszai Zita kórházi-klinikai szakgyógyszerész a speciális betegcsoportok gyógyszeres kezelését fokozott gondosságot igénylő területnek tekinti. A várandósság az egyik legspeciálisabb terület, hiszen két ember szervezetének működésébe avatkozhatunk be egyszerre.

Zita és csapata egy olyan hiánypótló felületet terveztek, amely az internethasználók részére hiteles információval szolgál a gyógyszerszedésről a családalapítás minden fázisában. A projekt keretében gyógyszerész, szülész-nőgyógyász és endokrinológus főorvos, védőnő, valamint online egészségkommunikációs szakember és egészségügyi szervező összefogásával naprakész írott és videós edukációs tartalmak készülnek. Az egyedülálló információs oldalt az Intima.hu női egészségportálon „Gyógyszerész válaszol” rovat teszi majd teljessé. Cél, hogy minden várandós rátaláljon az általa keresett hiteles szakmai ajánlásra. Ebben számítunk a védőnői szolgálat segítségére.