Egészségügyi szakdolgozó

Ápolj otthon!

Csapatvezető: Széni-Dégi Fanni
Széni-Dégi Fanni, az orosházi Dr. László Elek Kórház szakápolója mindössze 13 éves volt, amikor eldöntötte, olyan hivatást választ, amivel embereken segíthet. Elhatározásában nagy szerepet játszott, hogy beteg édesanyja az ő gondoskodására is szorult.

Fanni nap mint nap tapasztalja, hogy az elöregedő társadalom, a szociális otthonok túlterheltsége, a családok számára anyagilag nehezen kigazdálkodható privát házi ápolás egyre nagyobb terhet ró az egészségügyi rendszerre, a kórházi osztályok „teltházzal” működnek. Így az otthonápolás talán még soha nem került ennyire reflektorfénybe.

Nem szükségszerű, hogy az emberek szeretteik otthoni ápolását nyűgként, félelmekkel és bizonytalansággal teli, nehéz időszaknak éljék meg. Fanni célja egy olyan egységesített, szakma által hitelesített internetes oldal létrehozása, amely oktató videókkal, listákkal, tanácsokkal segíti az otthonápolást. Az apoljotthon.hu oldal segítséget nyújt majd többek között a betegek mozgatásával, fürdetésével, pelenkázásával, táplálásával, otthoni injekciók beadásával kapcsolatban. Ennek a tudásnak a birtokában a beteg életminősége nagymértékben javítható, otthonában, szerettei közelében, méltóságát megőrizve töltheti napjait, a család pedig támogatást kap, hogy szakszerű támogatóvá váljon.