A Richter Anna Díj mindannyiunk jóllétét szolgálja majd

Beszélgetés Rúzsa Magdival

Rúzsa Magdit egy televíziós tehetségkutató műsor győzteseként ismerhettük meg, és bár legtöbben zenei tehetségét említenénk elsőként, fontos tudnunk, hogy nagyon közel áll hozzá az egészségügy, hiszen szülészeti nővérként államvizsgázott Szabadkán.

Jelenleg nem vagy aktív az eredeti szakmádban. Ennek ellenére szíveden viseled az egészségügyet érintő kezdeményezéseket?

Megtisztelő, hogy a Richter felkért erre a feladatra, hiszen mindannyiunk jóllétét szolgálja ez a díj. Az egészségügy és az oktatás minden egyes embert érint, ezért zsűri tagnak lenni a kezdeményezésben, hírét vinni, arcomat, nevemet adni hozzá, igazán nemes cél.

A Richter Anna Díj egy egész éven átívelő program. Melyik részét várod leginkább?

Már most nagyon izgatott vagyok, alig várom, hogy olvassam a pályázatokat, de valójában egészen hosszútávon tekintek erre a díjra. Elképzelem, hogy több év múlva is élvezhetjük egy-egy megvalósult ötlet gyümölcseit, és majd büszkén emlegetjük, ha valami a Richter Anna Díjból nő ki.

A sok utazás, fellépés mellett hogyan tudod beilleszteni a zsűrizést is az életedbe?

Vannak dolgok, amelyek mindennél fontosabbak számomra. Az egyik ilyen, az egymásra való odafigyelés. Fontos nekem a személyes találkozás, hogy időt adjunk egymásnak, megálljunk, megismerjük egymás gondolatát, értékeit, motivációját. A Richter Anna Díj az első percben megdobogtatta a szívemet, egy jó ügy mellé bármikor örömmel odaállok.