„Szemét nem létezik...”

...csak hulladék, aminek még nincs kitalálva az új élete!

...csak hulladék, aminek még nincs kitalálva az új élete!

Ezt vallja a Fenntartható jövőkép(p) csapata, és nem csak vallják, hanem élik is, mi több másokban is ezt erősítik. Mi más filozófia mentén készéthették volna díjazott projektjük keretében a környezettudatosságra és a fogyasztás mérséklésére hívó filmeket.

Helga, Fanni, Anna, Kornél és Benedek a forgatások előkészületét még véletlenül sem nagybevásárlással kezdték, inkább alaposan megvizsgálták környezetüket. Természetesen találtak is minden jelenethez újrahasznosítható tárgyakat. Lámpákat, horgászhálót, softbox-ot és számos technikai eszközt sikerült kölcsönkérniük, az apróbb tárgyakat papír, műanyag és üveg hulladékból készítették el.

A stop-motion technikával készült lebilincselő filmek díszletei többek között például olyan bababútorok voltak, melyek jópár évvel ezelőtt egy kislány kezei munkája nyomán születtek, és bizony sok szerepjáték tanúi lehettek azóta. A vízen úszó moszatokat közönséges szobanövények játszották, míg a könyvespolc szerepére egy fa füstölőtartót kért fel a stáb.

Ismeritek a Bugás csörgőfa termését? Precíz, óvatos mozdulatokkal töltötték meg vattával, így lett a törékeny kis csörgőkből filmbéli gyapotültetvény.

Izzó üvegtárgyak? Nem gondoltuk volna, hogy a fiókból előkerült vörös körömlakk pont alkalmas lehet a kihívás teljestésére.

Sorolhatnánk még, hogy mi mindent talált ki a pedagógus kategória méltán győztes kreatív csapata, de inkább tartsatok velünk online október 13-án 15 órától a projektzáró gálán. Vegyetek részt az eseményen, hogy le ne maradjatok az élő közvetítésről!