Kérdezze gyógyszerészét! A kórházban is.

Dr. Tóth Melinda az egyetem elvégzése után két évig patikai gyógyszerészként dolgozott, azonban élénken éltek még benne azok az élmények, amelyeket a klinikai gyakorlatai alatt átélt. Szerette szakmáját, de leginkább a klinikai gyógyszerészet érdekelte, ezért kitartóan várta, hogy a Szegedi Klinikára benyújtott pályázata pozitív elbírálást nyer. Elszántságát siker koronázta, és természetesen nem bánta meg döntését, ez az a terület, ahol igazán otthon érzi magát.

Nem véletlen tehát, hogy olyan projektet álmodott meg, amely a következő gyógyszerészgenerációk informálásával segít majd a végzősöknek szakterületet választani. 

Amikor a Szimpatikus klinikusok csapatát meglátogattuk Szegeden, mi magunk is megbizonyosodhattunk arról, hogy rendkívül összetett, precízen szervezett munka folyik a kulisszák mögött, a laborokban, tablettázó szobában, a gyógyszeradagoló automaták mellett. Azonban nem ritka az sem, hogy a pácienshez az intézményi gyógyszerésszel együtt érkezik orvosa egy vizit alkalmával, és létrejöhet a személyes találkozás is, ahol közösen tervezik meg a terápiát.

Tartsatok velünk online október 13-án 15 órától a projektzáró gálán, ahol megismerhetitek a Szimpatikus klinikusok csapatát, akik a projekt izgalmas részleteiről mesélnek majd Beke Zsuzsa zsűritagnak. Vegyetek részt az eseményen, hogy le ne maradjatok az élő közvetítésről!